De allra flesta har någon gång testat att leka med lego. Om man inte är bekant med vad detta är handlar det om små byggklossar av plast som man kan sätta ihop med varandra enkelt för att skapa precis vad som helst. Man kan bygga hus, skepp, drakar, bilar, raketer och det finns både vanligt lego som går att köpa på lösvikt och hela byggsatser. En del byggsatser är riktigt avancerade och andra är enklare. Det finns olika typer av legogubbar för att uppmuntra till lek och skapande. Lego utvecklades 1949 och har sedan dess varit en av de mest älskade leksakerna för barn. Faktum är att lego kommer från Danmark och lanserades först i vårt grannland. I mitten av 1950 talet började lego att exporteras för försäljning till andra länder och Sverige var ett av de första länderna bortsett från ursprungslandet Danmark.

Den första lego temaparken är den på Jylland och denna invigdes 1968. För mindre barn har man lanserat Lego Duplo som är större klossar som barnet inte riskerar att svälja. De är helt enkelt så stora att barnet inte kan få in dem i munnen och på så sätt är detta en säker leksak även för mindre barn. Vanliga legobitar är nämligen rätt små och barnen bör inte leka med dessa innan de inte längre stoppar saker i munnen och förstår att man inte kan svälja leksaker.

Lego är inte bara en leksak för barn även om det var tänkt så från början. Många vuxna bygger med lego som en avslappnande hobby och det finns många otroliga projekt som man kan se online. Det finns även många byggklubbar i flera städer där man kan träffa andra som har samma intresse. Förutom att det finns legoserier som är riktade till barn i olika åldersgrupper finns det även något som kallas för Lego Technic, där kan man hitta helikoptrar, tåg och olika fordon som har elektriska motorer. När lego lanserade tåget blev detta snabbt den mest säljande produkten på marknaden och är än idag en av de mest älskade legoprodukterna. Det var även den första legoprodukten med en motor.

Idag finns det samlingar med lego som är värda otroligt mycket pengar och det kan till och med vara en investering för framtiden att köpa lego. Om du har sett en sådan samling till auktion och känner att det är ett bra klipp men inte har tillräckligt med pengar på kontot kan du vända dig till https://lanakuten.com för att ta ett lån för att finansiera legoköpet. Detta kan vara en investering för din framtid och du har möjlighet att få tillbaka pengarna när du säljer Lego-system senare vid ett bättre tillfälle.