Vem minns inte den första leken med lego eller den första, riktigt lyckade lego-konstruktionen? Ett magiskt ögonblick där en ny värld sakta men säkert öppnade sig och ingenting var omöjligt, ingenting var rätt och ingenting var fel och allt gick ut på magi och skaparglädje.

Som det äldsta barnet i familjen var jag ensambarn i sex år och det var bland annat lego som gjorde mina första år i livet så roliga. Jag spenderade timmar på mitt rum med mina legoklossar och hade svårt att slita mig då det var dags för dagis eller middag. Det var aldrig några problem för mina föräldrar att komma på vad de skulle ge mig till födelsedagarna och i julklapp; lego var det som alltid stod högst på önskelistan.

När mina syskon kom till världen så var det just lego som förenade oss under barndomen och vi skapade hela världar med våra mångfärgade klossar. Timmarna fullkomligen rann iväg medan vi skrattade, skapade, viskade och hittade på olika historier.

Kärleken till lego växte sig ännu starkare när våra föräldrar tog oss på en resa till Legoland, lyckan var fullkomlig. Det fanns ingen strand eller nöjespark i världen som hade kunnat göra oss mer överväldigade och lyckliga!

Nu när jag är vuxen har min kärlek till lego fortsatt och idag deltar jag i tävlingar och olika projekt som handlar om att bygga olika konstruktioner. Eftersom jag har egna barn kan de delta i min hobby och jag kan redan se hur lego har blivit en viktig del av deras liv. Vi skapar fantasibilar och låtsasstäder och stora arenor där våra legodjur och lego-clowner visar upp sina tricks och ibland bygger vi enorma legoslott i regnbågens alla färger.

Med andra ord lever jag ett legofyllt liv och det är bland det roligaste, mest spännande och kreativa som jag någonsin hade kunnat önska mig.