Har du och ditt barn upptäckt att ni älskar att bygga med lego tillsammans? Kanske kan ni skapa ett mästerverk, något helt nytt! Med hjälp av någon av Sverigesmatkassar.se kan ni få mer tid över för ert intresse och behöver inte gå via affären på vägen hem.

Varför välja lego?

Känns det onödigt att använda dig av en färdig lösning du hittar på Sverigesmatkassar.se, när du lika gärna kan gå till affären och handla själv? Det rör sig inte om ifall du klarar av att handla på egen hand. De allra flesta som använder Sverigesmatkassar.se kan faktiskt det. Istället handlar det om vad du väljer att lägga din tid på. Relationen till ditt barn är trots allt väldigt mycket viktigare än att du lägger tid i mataffären varje vecka. Att ha ett intresse som ni kan dela med varandra är en sällsynt lyx – ofta får föräldrar istället representera det som är fel, förlegat, konstigt eller på något annat sätt är vad barnet behöver vända sig mot för att skapa sin egen identitet. Förmodligen är tiden ni har tillsammans med legointresset något som kommer gå över när han eller hon blir lite äldre. Därför blir det ännu mer värdefullt. Med legots hjälp kan ni skapa starka band som håller resten av livet. Därför kan det vara smart att välja Sverigesmatkassar.se så att ni kan få mer tid tillsammans.

Leksak med lång historia

Legobitar i plast har tillverkats i mer än 70 år, men redan 1932 började lego säljas. Då tillverkades bitarna i trä och det tog ett par år innan de fick sitt namn. Lego kommer från ” leg godt”, som är danska och betyder “lek bra”. Just att det går så bra att leka med lego är kanske orsaken till leksakens popularitet. Tanken är enkel men genialisk. Med olika sorters bitar kan du bygga nästan vad som helst. Det krävs inte särskilt många av dem för att börja bygga och du behöver inga särskilda verktyg eller kunskaper. Det är lätt att intuitivt förstå hur klossarna ska sammanfogas och vad det går att bygga av dem är det bara fantasin som sätter gränser för.

Utveckling

Genom tiderna har legot utvecklats. Det första stora steget togs från plast till trä, men även idag händer det saker inom lego-branschen. Nya bitar och färger lanseras. Lego-filmer och tv-programmet Lego masters är ganska nya påhitt, som ökat uppmärksamheten för legot. I Lego masters har legobyggare i till exempel USA, Storbritannien, Australien och Sverige mötts och tävlat om vem som är bäst på lego. Genom olika utmaningar slås ett efter ett av lagen ut tills en vinnare kan koras. Kanske är det där du och ditt barn kan hamna en dag, bland de bästa i landet – eller till och med bland de bästa i världen! Oavsett om det blir så är tiden du har med ditt barn värd mycket. Klicka hem mat via Sverigesmatkassar.se och lägg tiden på en stund av kreativitet, lek och gemensamhet med ditt barn. Att gå till mataffären kan ni göra en annan gång, när lego inte längre känns lika roligt.