Lego är en livsstil för många människor och det är inte ovanligt med människor som förälskade sig i denna underbara fantasivärlden när de fortfarande gick omkring i blöjor för att sedan fortsätta med sitt byggintresse långt in på ålderns höst. Känslan att åstadkomma något ger alla glädje och Lego erbjuder idag ett sådant enormt utbud att det finns både små och stora byggprojekt som stimulerar alla.

Den här sidan handlar om Lego för alla åldrar och företagets olika aspekter. Man kan läsa om hur fenomenet lego uppkom och hur det har spritt sig över hela världen och hur man kan börja livet genom att införskaffa större klossar åt de allra yngsta.

Här kan man lära sig om de tekniska aspekterna av lego och hur man till och med kan bygga bilar och helikoptrar som fungerar då de kommer med regelrätta elektriska motorer. Är man förtjust i geografi och att resa finns det också hela serier med monument från hela världen som man med hjälp av stora instruktionshäften kan stoltsera med, alltifrån Taj Mahal till slottet i Harry Potter-filmerna. Verklighet och fantasi blandas men hela tiden handlar det om skaparglädje och kreativitet.

Lego har också spridit sig utanför de klassiska, fysiska gränserna, och idag finns det ett stort utbud filmer, appar och datorspel som har lego-teman. Man kan bland annat se Harry Potter-filmerna i lego-version, spela spel med dem på datorn liksom bygga hundratals fordon och hus från filmerna i hemmet, med regelrätta klossar.

Som vuxen finns det många lego-grupper runtom i världen där man både träffas och hittar på egna projekt och utställningar. Även i sociala media kan man möta likasinnade och det finns inga gränser för vart lego kan ta dig. Förhoppningsvis kommer denna sida att väcka ditt intresse liksom att inspirera dig till många roliga upplevelser med lego.