Redan på 1970-talet introducerades den fantastiska staden lego city åt världens småttingar och föräldrar och sedan dess har den tagit lego-universum med storm. Konceptet är att man bygger en hel stad med allt vad det innebär, med särskild inriktning på nöd-tjänster som polis, ambulanser, räddningsexpeditioner och brandkår. Traditionellt sett så var det framförallt pojkar som började leka med detta men idag gillar alla barn att ägna det mesta av sin lediga tid åt spännande scenarion som de kan hitta på själva.

När vulkanen får utbrott blir det dags att kalla på både brandkår, polis och ambulans. En hel vulkanexpedition har fastnat vid berget och trots att de har egna bilar och helikoptrar måste Lego citys räddningstjänst komma till undsättning fortare än kvickt. Eftersom det ligger ett stort träsk i vägen måste man färdas på speciella träskfordon medan vatten-plan landar från sjösidan så att alla snabbt skall komma i säkerhet.

Samtidigt sker det ett bankrån mitt i staden. Polisen är snabbt på plats, både med sina bilar och helikoptrar, och rånarna skeppas snart iväg till fängelseön där de får sitta och skaka galler i många år framöver. Men, vad är det som händer? En fånge har lyckats fly? Var lugn, Lego Citys detektiver kommer snart få tag på honom i tjuvarnas näste!

Lego city är en actionstad där det ständigt byggs och expanderas. För barn som gillar storstadslivet och att skapa räddnings-scenarion är detta en plats som ger timmar av sysselsättning och underhållning, och det är en värld som vuxna lätt kan delta i. Det är stort och tufft och fyllt av action.

Eftersom det finns så oerhört många tillbehör till denna stora stad kan leken fortsätta år ut och år in och det är ett roligt sätt för barn i alla åldrar att umgås med varandra och tillsammans skapa sin fantasivärld.