Lego är den mest kända leksaken i hela världen och det är knappast en slump med tanke på alla deras färgglada legobitar. Legobitarna finns i alla möjliga former, färger och storlekar. Den främsta fördelen med lego är att det uppmuntrar till fantasi och kreativitet som utvecklar viktiga färdigheter hos barn. Av denna anledning är lego en bra idé det en smart idé att köpa lego i julklapp till ditt barn för att främja barnets utveckling utan att bli uttråkad. Vilken plats kan vara bättre än Partykungen för att köpa julklappar? Faktum är ju att Partykungen har det som ledstjärna att göra det trista roligare och sprida glädje.

Partykungen erbjuder många fördelar för kunder och ett av dessa är fraktfritt vid köp över 500 kronor, så passa på att köpa flera julklappar här! Till exempel har du en blockmugg för endast 249 kronor som du kan fästa fast legobitar och legofigurer på. Själva muggen kan användas för att dricka ur och har en volym på 350 milliliter, så den kan användas av barn för att lära sig dricka på ett roligt sätt. Du kan dessutom välja mellan färgerna blå, röd, svart och grå.

4 fördelar med att köpa lego i julklapp

Det finns flera fördelar med att just köpa lego i julklapp till ditt barn. Fyra av de största fördelarna är:

1. Uppmuntrar till kreativitet – Att sätta ihop legobitar och klossar främjar barns naturliga lekfullhet tillsammans med fantasiförmåga. Eftersom det finns så många sätt att bygga med lego främjar det barnets naturliga nyfikenhet och kreativitet.

2. Förbättrar finmotoriken – Legobitar finns i en mängd olika former och storlekar som utvecklar de finmotoriska färdigheterna i fingrarna. Barnet måste vrida och vända på legobitarna för att fästa fast dem och det bidrar speciellt till att utveckla öga-hand-koordination.

3. Utvecklar problemlösningsförmågan – Att bygga med lego kräver inte bara kreativitet utan också viss planering och “trial and error” som utvecklar problemlösningsförmågan. Ju bättre barnet blir på problemlösningsförmågan desto bättre blir barnet på att skapa det som finns i fantasin.

4. Bygger självförtroende – Att låta barnet bygga och upptäcka sina talanger gör det möjligt att bygga upp självförtroendet.