Att bygga med lego är något som passar både vuxna och barn då det är kreativt, inspirerar fantasin och bidrar till stimulans av hjärnan. Lego är mycket populärt och man kan ha lego både som hobby eller delta i legotävlingar. Många legokit kommer i allt från enkla varianter, till mer avancerade som kända byggnader, rymdraketer eller annat spännande!

Lego för vuxna

Kanske man har nostalgiska minnen av den där legolådan man hade som barn som man drog fram för att utmana kompisarna att bygga det högsta tornet, häftigaste byggnaden eller coolaste legobilen. Idag finns det en mängd fina och unika legokit även för vuxna som till exempel kända byggnader i form av Colosseum, Eiffeltornet, Vita huset, teman från Star Wars eller varför inte ett helt kryssningsfartyg? Att bygga lego som vuxen kan främja förmågan att lösa problem, samt att lego skapar ett lugn och blir en form av ett avslappnat tillstånd. Lego fungerar även perfekt om man vill ha riktigt roligt på en arbetsplats då lego visat sig vara bra för samarbete och för att finna bättre lösningar. På ett företag kan man även behöva snygga och hållbara designmöbler eller varför inte i det egna hemmet? Något som kan vara riktigt spännande att utforska, är att huvudskaparen Lego har skapat Lego Mindstorms, en helt unik serie där man kan bygga olika typer av robotar! Många modeller från denna serie kopplas sedan ihop med en smart app från vilket man kan styra sin skapelse elektroniskt.

Lego och dess obegränsade möjligheter

När man bygger med lego, finns det egentligen inga gränser för vad man kan skapa! Ett unikt exempel på ett projekt är en Volvo byggd av lego i naturlig skala! Skaparen bakom denna fantastiska legobil är David Gustavsson , en professionell legobyggare som började bygga med lego redan när han var ett år gammal. Vill man ha ett unikt rum finns det tips hur man inreder med lego och det kan vara allt från att bygga ett pennskrin, till en hel skiljevägg inne i ett rum. Lego har blivit en stor och populär aktivitet och idag leds även en unik svensk tävling i legosom sänds varje år i TV och heter Lego Masters Sverige. Där får tävlanden skapa unika legokreationer för att kunna vinna. I tävlingen får man instruktioner om ett tema och skapandemöjligheterna är oändliga!