De flesta barn brukar vara runt fyra, fem år gamla då de börjar leka med lego och ju äldre de blir desto mer komplicerade blir både klossarna och projekten. Idag håller, som bekant, till och med många vuxna på med lego och det finns en enorm värld av lego-klubbar, utställningar, tävlingar, filmer och lego-spel.

Någonstans måste man dock börja och det finns en hel serie med lego för de allra yngsta att börja med. Denna serie heter Lego Baby och består av klassiska lego-brickor i plast som är större och som i regel bara har två knoppar istället för fyra. Klossarna kommer i alla de klassiska färgerna men projekten är av förklarliga skäl mycket enkla. De är också mycket större än klassiska bitar för att de skall vara lätta att hantera, liksom för att förhindra att småttingarna sätter dem i halsen.

Här handlar det framförallt om att låta småbarn från ungefär ett års ålder lära sig färger och att sätta ihop två klossar med varandra. Det är ett alldeles utmärkt sätt för barnen att utvecklas på många plan liksom ett roligt sätt för föräldrar att interagera med sina små.

När barnet blivit lite äldre finns det andra produktserier att fortsätta med som fortfarande är ämnade åt de små samtidigt som de är något mer komplicerade. Man hade länge en serie som hette Lego Quatro där delarna var fyra gånger större än de vanliga, men idag är det istället Lego Duplo som gäller då de är dubbelt så stora. Dessa bitar riktar sig till barn mellan ett och tre års ålder och det är nu som man börjar skapa hela världar.

Idag finns det appar och filer som de vuxna kan ladda ner både för att beställa nya sets men också för att ladda ner och trycka roliga bakgrunder till barnens lego-lek. Man kan till exempel trycka gator, affärer och lägenheter som man sedan ställer klossarna på.