En stor och betydande del av Legos försäljning kommer från samarbetet med filmindustrin och liknande företag. Konceptet är förstås både enkelt och effektivt; barn som ser en film vill själva kunna återskapa scenerna från filmen och leka med karaktärerna. I den här artikeln ska vi titta närmare på några av de teman som Lego erbjuder, eller har erbjudit. Men först måste vi slå ett slag för vikten av bekvämlighet när du sitter med dina Legobyggen. Att bära sköna kläder av bra kvalitet gör mycket för den sammantagna känslan. Här besöker du med fördel kidsbrandstore.se, som har ett stort sortiment kläder för barn. Varför exempelvis inte investera i några sköna huvtröjor? Kidsbrandstore.se erbjuder snabba leveranser och fria returer, vilket är en stor trygghet för dig som kund.

Lego och superhjältar

Lego har under många år erbjudit superhjältar av diverse slag i sortimentet. Här har man kunnat finna allt från Superman till Batman och Spiderman – och mängder av andra hjältar och skurkar från Marvel-världen. Det är ett stadigt återkommande tema, där kunden kan köpa både små och stora legoset beroende på behov och plånbok. Hulkens laboratorium, Arkham Asylum, Dr Stranges tillhåll – ja, allt det och mycket mer finns att hitta.

Scooby Doo och läskiga monster

Spökjägarhunden Scooby och hans vänner har varit populära periodvis och anses av vissa att vara snudd på kult. Lego har tagit tillvara på populariteten och lanserade för några år sedan en serie med lego-set av olika storlekar som baseras på serien. Det största setet är ett spökslott, följt av en hemsökt fyr. Det läskiga temat har dock använts i andra Lego-serier, där många fantaster minns Monster Fighters med vampyrslott, ett spökhus i “Psycho”-stil (från den kända filmen), Frankensteins laboratorium med mera.

Populära pirater

Filmserien Pirates of the Carribean med Johnny Depp i huvudrollen har förstås tagits om hand av Lego, vilket har resulterat i flertalet piratskepp och många andra byggen. Det har också dykt upp som ett tv-spel på bland annat Playstation 3.

Ja, det här var några tips för dig som är Lego-samlare. Glöm dock inte bort att klä dig både högklassigt och bekvämt i kläder som du handlar på kidsbrandstore.se – du om är förälder kan hitta många uppskattade presenter som utgör en mjuk motvikt till Lego-kartongen.