Oavsett om man är ung eller gammal så är en resa till Legoland ett måste för alla lego-fantaster. Det är vad antikens Olympia är för sportfreaks, Graceland för Elvisälskare och Disneyland för Musse Piggs och Kalle ankas entusiaster. Ett besök på Legoland blir garanterat en oförglömlig upplevelse för hela familjen och man kan ta med sig minnen, nya idéer och en massa roliga produkter därifrån.

Det ursprungliga Legoland ligger på Jylland i Danmark och öppnade portarna för allmänheten år 1968. Anledningen till att man byggde det just där är att den ursprungliga lego-fabriken ligger på denna plats och dessutom finns en närliggande flygplats som gör det lätt för besökare från när och fjärran att komma dit.

Idag har Legoland växt till stora proportioner med anknytning till äventyrsparker, fors-åkning och vilda västern teman, men den ursprungliga delen, Miniland, är fortfarande huvudattraktionen. Genom att använda sig av nästan 60 miljoner legobitar har man byggt hela jordens olika länder och monument i miniformat och man kan se skyskrapor, kända minnesmärken, träd, parker och figurer. Det har liknats vid en jorden-runt resa i miniformat.

Legoland blev en sådan enorm succé att man snart började bygga andra liknande lego-världar i olika delar av världen och det finns Legolands i så vitt skilda länder som Malaysia, Tyskland och USA. Folk reser från när och fjärran för att besöka dem och vissa av dem går i specifika teman som storstäder eller Star Wars.

Vill man besöka Legoland så kan det vara en bra idé att planera besöket lite i förväg. Parkerna går ständigt igenom förändringar och nya events organiseras hela tiden. Beroende på vilken tid det är på året kan man gå på julmarknad eller uppleva skräckteman under allhelgonahelgen, så se till att åka dit när det är ett tema som passar just dig och barnen allra bäst för maximal upplevelse.