Vet du om att du kan tjäna pengar på lego? Att köpa lego är som att köpa aktier, förutom att du troligtvis kommer att tjäna mer pengar och mycket snabbare. Och mindre riskfyllt. Sälj guldföremål som du har i hemmet och investera pengarna i lego för att få en god ekonomi.

Sälja guld

Det kan vid första tanken låta konstigt att du ska sälja guld och sedan investera dem i något annat, men det är faktiskt en smart affär. Särskilt om du behöver mer pengar nu eller vill börja arbeta på din ekonomi på allvar. Se en skillnad på kontot och bli mer ekonomiskt oberoende. Lego ses faktiskt som en lika säker investering som guld, men med den skillnaden att prisökningen är högre. Sannolikheten att du tappar bort din legokartong är också mycket mindre, än ett örhänge, berlock eller en slipsnål. Gå igenom hemmet. Leta fram smycken och andra guldföremål som inte är släktgods eller har ett särskilt affektionsvärde och sälj dem. Ta ett steg framåt i livet. Har du lite pengar just nu är att sälja guld ett smart sätt för att garanterat kunna betala räkningarna eller kunna köpa något nödvändigt. Gå in på Diamantbrev för att sälja guld och diamanter till marknadens bästa pris. Det är mycket enkelt: du får ett försäkrat kuvert hemskickat till dig, du lägger i dina föremål och skickar tillbaka kuvertet. Sedan kommer pengarna in på kontot inom 24 timmar.

Mer pengar på kontot

Inom 24 timmar har du alltså flera tusenlappar som bara väntar på dig på ditt bankkonto. Sköna pengar som du inte behövt jobba och slita för. Det är sådana pengar som du ska satsa på: investerade pengar som arbetar åt dig. Men det första du ska göra är naturligtvis att utgå från din ekonomiska verklighet och fokusera på kunskap. Så att dina guldpengar verkligen gör skillnad. Innan du går till leksaksaffären för att köpa senaste Star wars-legobyggsatsen, ska du titta på din ekonomi. Alla räkningar ska vara betalda. För att verkligen få en bra ekonomi måste du både investera och minska på dina lån. Du bör även skapa en budget. Det räcker inte att köpa lego som snabbt ökar i värde för att få en bra ekonomi, du måste förändra ditt tankesätt och börja förstå hur pengar fungerar. Och att pengar och känslor hör ihop.

Investera i lego

Hur ska du då investera i lego för att lyckas? Det som ger bäst avkastning är oöppnade kartonger. Om du köper en special edition av ett legosats och bara lägger undan kartongen är chansen stor att du inom ett par år kan tjäna tusenlappar på plastbitarna. Det finns många inbitna legofantaster världen över som samlar på lego och är villiga att betala mycket för en kartong som de inte har. Ett exempel är “10179 Ultimate Collector’s Series Millennium Falcon” som till nypris kostade 420 euro och som sedan såldes för för 4 700 euro häromåret. Det är en prisökning med över 1000 procent. Det är få aktier som klår det. Dock kan det vara klokt att läsa på lite mer om lego, så att du lär dig vad som särskilt är eftertraktat.