Lego handlar inte bara om olika byggklossar och tillsatser för att få fram byggnader, bilar och berömda monument utan också om en hel värld av datorspel, böcker och filmer med temat. Ibland så samarbetar företaget med olika filmbolag och när till exempel Harry Potter-filmerna kom ut tillverkade Lego hela bygg-set med just detta som tema; där fanns hus och hem för de olika karaktärerna, klassrum för de unga trollkarlarna och fordon för dem att färdas i, allt baserat på de riktiga karaktärerna. Bland de mest populära paketen var hela slottet Hogwarts, där Harry Potter går i skolan, liksom det magiska tåget som tar de unga eleverna dit.

Tillsammans med detta har nu Lego och Warner Brothers dessutom släppt en serie datorspel med samma tema, där man alltså spelar med virtuella lego-miljöer i de fyra första filmernas tema. Där finns Lego Harry Potter De Vises Sten, Den Flammade Bägaren o.s.v. och man kan både spela själv och i multiplayer mode.

Andra, liknande samarbeten där det både funnits bygg-set liksom datorspel hittar vi bland annat i Indiana Jones tema, Stjärnornas krig, Pirates of the Caribbean och Batman. Fantasin får flöda samtidigt som datorspelen tillför ett element av spänning och tävling och detta håller både barn och vuxna fängslade i timmar.

I och med lego så har också ett stort antal så kallade brickspel utvecklats på datamarknaden, både i dess ursprungliga form liksom i idéer baserade på Lego som till exempel den svenska världssuccén Minecraft. Det är något alldeles speciellt med att bygga och det är just därför som det är många av oss som fortsätter med Lego-intresset under hela livets gång.

I sociala medier har man också hoppat på lego-trenden och på Facebook finns det flera sidor med lego-tema för alla åldrar där man visar sina kreationer och spelar in amatörfilmer med lego-tema som sedan laddas upp på YouTube.