Bland legos många produktserier hittar vi lego friends som är en del av ett helt samhälle i en stad i lego-världen som heter Heartlake City. Här bor det fem tjejkompisar som heter Mia, Emma, Stephanie, Andrea och Olivia som är bästa vänner och som både går i skolan och spenderar all sin fritid tillsammans. Deras värld är full av stoj och stim, gulliga djur, fina hus och byggnader, träd, luftballonger och affärer och de älskar att utforska allt tillsammans.

Lego friends riktar sig åt den yngre publiken, framförallt småflickor, och ger dem en möjlighet att få utlopp för sin skaparglädje genom att hitta på egna scenarion och situationer. Man kan sjunga ihop medan man bygger med sina klossar, man kan leka kurragömma eller varför inte ha en liten tävling där man bygger ett hus i sin favoritfärg?

Denna byggserie har ett stort antal uppsättningar och man kan hela tiden införskaffa nya butiker, restauranger och hus till sin friends värld. I Heartlakes partybutik säljs allt från roliga kostymer och hattar till konfetti och tårtor, i sportcentret lär sig tjejerna spela fotboll och hoppa längd, i valpskolan kan de lära sina hundar att ge vacker tass för att sedan tävla i valpmästerskapen. När en vinnare så korats kan flickorna ta sig en pizza i Heartlakes pizzeria för att sedan gå och shoppa i stadens stormarknad.

Heartlake är en stad som ständigt expanderar och när barnen leker här kan de hålla på i timmar eftersom det finns hur mycket som helst att göra. Det finns också ett antal produkter i serien som de kan använda utanför lego-miljön, bland annat fina skolväskor och sporthanddukar som gör gympalektionerna lite extra roliga.

Överlag så är detta en fantastisk värld där barn både får skapa och interagera med sin fantasilusta och det som gör det hela så perfekt är att det samtidigt är riktigt roligt.