Lego är som sagt en av de populäraste leksakerna som både vuxna och barn älskar. Lego har dessutom spridit sig och utvecklats till mer än endast leksaker, det finns spel i olika former, filmer och mycket mer. Men en av de mest intressanta sakerna måste nog vara Legoland som finns i Danmark.

Ge bort lego i present

När någon i familjen fyller år letar de flesta efter den bästa presenten. Beroende på ålder och intresse på födelsedagspersonen kan lego vara ett bra alternativ. Dock gäller det att välja rätt sorts lego, kommer personen att gilla billiga leksaker i form av legoklossar eller kanske en resa till Legoland i stället? Eller föredrar de datorspel av något slag? Med så många alternativ är det möjligt att hitta en legopresent till de flesta personer som har ett lego-intresse.

Kort om Legoland

Legoland är en plats som många legoälskare gärna vill besöka. Det är enkelt förklarat en nöjespark av lego som ligger i Danmark, nära intill Legos huvudkontor. Parken är indelad i 7 “land”, det första landet innanför entrén är miniland som består av en jordenrunt resa. Det finns också en undervattenvärld som tar med en till Atlantis där man får se en rad med exotiska fiskar. Det finns välkända byggnader från olika länder som är byggda i miniatyr. Ett stort plus med Legoland är att alla attraktioner som finns tillgängliga ingår i entrépriset. Man behöver alltså inte oroa sig för att hela tiden hålla koll på hur mycket pengar man har kvar till att köpa olika biljetter.